Válasszunk 100% természetes kozmetikumokat

Válasszunk 100% természetes kozmetikumokat

 

Élet, az életből lehet.

Kozmetikumaink összetevői 100 % - ban természetes eredetűek, és lehetőség szerint BIO illetve vad gazdálkodásból származik, így különösen gyengédek az emberhez és a környezethez.

 
Miért fontos, hogy egy kozmetikum natúr legyen?

 

Az idegen anyagokra való reakció a szervezetben nem minden esetben allergia. A számunkra mérgező, károsító anyagokra a bőrünk érzékenyen reagál, ami teljesen normális védekezés.

 

Az Ön bőre hány vegyszerrel érintkezik reggelente?  Egész nap?

Vajon Ön is öntudatlanul mérgezi magát a testápolás helyett?

 

A bőrünk a legnagyobb szervünk, szervezetünk első védelmi vonala. Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme, védelem a kiszáradástól, a hőmérséklettől, a fertőzésektől és a káros anyagoktól. Ahhoz, hogy ezen funkcióit kellőképpen el tudja látni, vigyáznunk kell rá.

Annak ellenére, hogy a környezetvédelem, a természetes anagok iránti igény világunkban is egyre népszerűbb, hajlamosak vagyunk sok esetben az igényeinket a szükségleteink elé helyezni. Sokszor egy - egy csábító illatnak ellágyulunk, holott tudjuk, hogy természetellenes és káros számunkra.

Ha olyan kozmetikai termékeket használunk, amit igényünk és nem a valódi szükségletünk választ, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy több olyan összetevőt is tartalmaz, ami károsíthatja a bőrünk és ezáltal az egészségünk. Egy átlagos nő, egy átlagos napon átlag 300 féle vegyi mérget visz fel a bőrére.

 

Nehéz megállapítani, hogy valóban 100%-ban természetes-e az a kozmetikum, amit a kezünkben tartunk?

Még a természetesnek mondott kozmetikumokban is általában találhatunk néhány szintetikus  összetevőt? Miért?

 • mert kevés az a gyártó, aki képes 100 % natúr terméket előállítani
 • mert sok gyártó főként az anyagi haszonra és nem a tökéletességre törekszik, így főként a szabályozásoknak igyekszik megfelelni, amelyek ma még engedélyezik bizonyos szintetikus anyagok használatát
 • mert a természetes összetvők sokkal drágábbak,10 X, de akár 20 X többe kerülnek
 • mert sok esetben a legjobb szándék mellett is belekerülnek a termékbe vegyi anyagok, például a kész növényi kivonatok legtöbbje is vegyi tartósítószert tartalmaz 

A gyártóknak nagy tudatosságra és szakértelemre van szüksége, hogy a lehető legjobb minőségű kozmetikai termékeket hozzák létre.

drhazi hightech natúr kozmetikum, szépség, manna, természetes, arcápolás, bőrápolás

Melyek a fő ismérvei a tiszta kozmetikumok összetételének és készítésének nézeteink szerint?
 • természetes alapanyagokból készül
 • alapanyagaink gyógyszerészi tisztaságúak, és lehetőségekhez mérten főként bio termesztésből származó növényi anyagokat használunk fel
 • oldószer és szennyezésmentes, hidegen préselt növényi olajok felhasználásával készülnek
 • az optimális bőrtolerancia érdekében kerüljük a káros anyagok, vegyi és szintetikus szerek alkalmazását
 • nem alkalmazunk szintetikus színező és illatanyagokat
 • kerüljük a halott állati alapanyagok használatát és ellenezzük az állatokon végzett kísérleteket
 • nem alkalmazunk génmanipulált alapanyagokat
 • a termékeink kielégítő eltarthatóságát a növényi kivonatok, párlatok, a modern, csíramentes gyártási technológia és a higénikus csomagolási mód biztosítja
 • újrahasznosítható és higénikusan használható csomagolóanyagokat használunk

A legtöbb cég marketingtörekvése arra irányul, hogy leírják mi nincs a termékekben, akár szilikon, parabén, ásványi olaj, pedig engem, mint tudatos vásárlót főként az érdekel, hogy mi van benne és ami benne van, az mit csinál.

Így felmerül a következő fontos kérdés: Honnan tudhatjuk, hogy mi káros a bőrünknek?

Ennek egyetlen hatékony módja van, ha alaposan elolvassuk a tégelyen vagy csomagolásan megtalálható listát, a termék hivatalos összetevőinek a felsorolását (INCI Deklaration).  Sajnos ez legtöbbünk számára teljesen érthetetlen, ezért szeretnénk segíteni, és összeállítottuk a leggyakoribb és legveszélyesebb szintetikus összetevők listáját, megosztjuk azt is, hogy miért érdemes elkerülni őket:

A leggyakoribb mérgező vegyszerek a kozmetikai iparban

 

Szeretném elolvasni a legújabb cikkeket.