Az egészséges bőr szép

Sokan feltesszük a kérdést: Miért nem egészséges a bőröm?

Az egészséges bőr tudatos bőrápolással valósítható meg, melynek legfőbb feltétele, hogy elegendő tudásunk legyen e témában. A DRHAZI tudástárban olyan cikkeket, témákat olvashatunk, melyek ehhez jó alapot adhatnak .

 

 

 

Szeretném elolvasni a legújabb cikkeket.
Innovatív HIGHTECH hatóanyagkozmetika

Innovatív HIGHTECH hatóanyagkozmetika

Mitől HIGHTECH egy natúr kozmetikum ? A természetben megtalálható hatóanyagok csúcstechnológiai kivonása és koncentrálása olyan lehetőségeket kínál, melyekkel kozmetikumaink sokkal hatékonyabbak. Hatékonyságuk alapját képezi, hogy képesek pozitívan befolyásolni a bőr szerkezetét és a működését. Az alkotórészek hatásmechanizmusát egymásra építjük,-  így azok egymás hatását erősítik - ezáltal maximálisan koncentrált hatóanyagkozmetikumok készülnek, melyekből kevesebb mennyiség használatával is sokkal erőteljesebb hatás valósul meg.   Elérhetővé válik az egészséges, optimálisan működő bőrszerkezet és a sugárzóan szép bőr.   Miért állítjuk mindezt?
Miért natúrkozmetikumot használjunk?

Miért natúrkozmetikumot használjunk?

  Az idegen anyagokra való reakció a szervezetben nem minden esetben allergia. A számunkra mérgező, károsító anyagokra a bőrünk érzékenyen reagál, ami teljesen normális védekezés. Ön is öntudatlanul mérgezi magát a bőrápolás helyett?
Válasszunk 100% természetes kozmetikumokat

Válasszunk 100% természetes kozmetikumokat

  Élet, az életből lehet. Kozmetikumaink összetevői 100 % - ban természetes eredetűek, és lehetőség szerint BIO illetve vad gazdálkodásból származik, így különösen gyengédek az emberhez és a környezethez.   Miért fontos, hogy egy kozmetikum natúr legyen?
Bőrápolás lépései

Bőrápolás lépései

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos annak megfelelő tisztítása és ápolása. Az arcápolási lépések egymásra épülnek és minden adott bőrápolási lépésnek saját funkciója és szerepe van, melyet hasznos ismernünk.
Nappali és éjszakai bőrápolás

Nappali és éjszakai bőrápolás

Általában a bőr nappali ápolása mindenkinek természetesnek tűnik, az éjszakai ápolás azonban már nem olyan egyértelmű, pedig ha a "szépítő alvás" fogalmát ismerjük, csak egy lépés megérteni az alvás alatti bőrápolás lényegét és fontosságát is.  
Bőrünk védelme a fény káros hatásaitól

A fényvédelem

A tudomány mai állása szerint a napsugárzás a legjelentősebb környezeti tényező a bőr öregedésében, ezért ajánlatos megfelelő fényvédőt használni, mely legalább SPF15 és PPD10. Ez mit jelent?   Mit jelent ez pontosan?
A bőr anatómiája

A bőr anatómiája

  A bőr 3 rétegből áll: A legfelső rétege a felhám (Epidermis),a legalsó rétege az irha (Corium) és a harmadik az ezeket összekötő bőralja (Subcutis).    
A bőr élettana

A bőr élettana

Az alábbi összetevők találhatók a bőr felszínén: 1. Verejték 2. Faggyú 3. Korneociták, szarusejtek hámlás közben 4. A kornifikációs folyamat anyagai 5. A legmélyebb rétegekből a felszínre kerülő víz (transzepidermális víz)
A leggyakoribb bőr típusok

Leggyakoribb bőr típusok

  Az egészséges bőrt normál bőrnek nevezzük, minden ettől eltérő arcbőrt a tudomány kategóriákba sorol, - természetesen több ilyen kategorizálás is létezik - mi egy általánosat ismertetünk Önökkel.    
Mérgező anyagok a kozmetikai termékekben

Mérgező anyagok a kozmetikumokban

Számos szokványos krémben és egyéb kozmetikai termékben vannak olyan összetevők, melyek bizonyítottan vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat válthatnak ki. Ez azt jelenti, hogy olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásukról ismertek. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez és ott súlyos károsodásokat okozhatnak.
Natúr kozmetikumok tartósítása

Natúr kozmetikumok tartósítása

  A hagyományos kozmetikumokat eleve sokáig elálló alapanyagokból készítik, ezen felül még olyan erős konzerválószerekkel is tartósítják őket, hogy nemcsak hogy felbontásig évekig tárolhatók, de mikrobiológiai stabilitásukat akkor is megőrzik, ha felbontás után sokszor szennyeződnek, vagy magas hőmérsékletnek vannak kitéve.
VÍZ az élet alapja

VÍZ az élet alapja

  Jelenleg elfogadott tény, hogy a hosszú és egészséges élet megélhetőségét az általunk fogyasztott víz minősége, struktúrája és tartalma nagymértékben befolyásolja.  
Az élet vize és a fiatalság forrása

A deutérium csökkentett víz

  A csökkentett deutérium tartalmú vizet, az „élet vizének" nevezik. Abháziában és Jakutföldön élő népcsoportok igen hosszú életűek és életük végéig megtartják állóképességüket és vitalitásukat. A népcsoportok jelentős eltéréseket mutattak a táplálékuk fajtáját illetően, viszont a két népcsoport életét vizsgálva egyetlen közös tényezőt találtak, azt, hogy mindkettő a gleccserek olvadékából származó vizet fogyasztja.    

Férfi bőrápolás különbözőségei

  A nemek közötti különbségek a bőrápolásban is megnyilvánulnak. A szokások, a testi különbözőségek és a lelki beállítottság mássága miatt, a férfiak más kozmetikai termékeket igényelnek. Emellett fontos tény, hogy a férfiak gyakorlatias életmódja az egyszerű és könnyen használható ápolást helyezi előtérbe.  
Tovább olvasom...
A rosaceás bőr - COUPEROSE

Rozaceás bőr

A couperosis szó a „copper rose”-ból származik, mely az orcákon található pici kitágult felszíni hajszálerecskékre utal. A couperose = rosacea alapja, hogy a hajszálerek kitágulnak, s kivülről is felismerhetőek lesznek, majd kialakul a hajszálereket körülölelő kötőszövetek gyengesége, így azok sem tartanak megfelelően. A couperose (rosacea) betegség és nem csak kozmetikai probléma. A statisztikák szerint a  rosacea a lakosság 8-10 %-át érinti. Ha az erek pirosas szinűek akkor az artériák gyengeségéről beszélünk (aktív vérbőség), ha az erek kék színűek, akkor az a vénák gyengeségét jelenti (passzív vérbőség) - valószínűleg két különbőző kórképről is van szó.   
Allergia?

Allergia?

A bőr elsődleges feladata a védekezés, és az egészséges bőr nem enged be testidegen anyagot a mélyebb rétegeibe. Oda csak a bőr felépítésének megfelelő anyagok jutnak be - ezért is fontos hangsúlyozni a kozmetikum bőrazonos felépítését.  A bőr védekező reakciója - pirosodás, csípő érzés, viszketés, akár gyulladás - az emberi szervezetben nem minden esetben allergia.  Megkülönböztetünk fokozott érzékenységet (intolerancia), allergiát és mérgezést. Ezeket gyakran allergiaként említik, pedig hasznos megkülönböztetni őket.