Nappali és éjszakai bőrápolás

Nappali és éjszakai bőrápolás

Általában a bőr nappali ápolása mindenkinek természetesnek tűnik, az éjszakai ápolás azonban már nem olyan egyértelmű, pedig ha a "szépítő alvás" fogalmát ismerjük, csak egy lépés megérteni az alvás alatti bőrápolás lényegét és fontosságát is.

 

Mi történik éjjel a bőrrel?

A bőr regenerálódásának is van egy speciális ritmusa. A minket védő kültakaró éjjel újjáépül, ezért éjszaka fogékonyabb arra, hogy a különféle hatóanyagokat befogadja, hatékonyabban raktározza. Éjszaka nemcsak mi, hanem a bőrünk is pihen. A bőrsejtek regenerálódása a leggyorsabb ütemű a szervezetben, 6 hét alatt képes teljesen újjáépülni. A sejtregeneráció éjfél és hajnal 4 óra között a legintenzívebb. Ez alatt, az időszak alatt piheni ki testünk a nappali stresszt.  Éjjel a bőr vérkeringése felerősödik, felgyorsul az anyagcsere és az oxigén-felhasználás, ami együtt jár a vízfelhasználás növekedésével is.

Nappal nedvesítsük és védjük, éjjel regeneráljuk!

A nappali bőrápolás fő feladata a napfény és a környezet káros hatásaival szembeni hatékony védelem, és a bőr  rétegeinek kielégítő hidratálása. Így fontos, hogy nappali krémünk gyorsan felszívódó, hidratáló hatóanyagokban gazdag legyen és megfelelő fényvédelmet biztosítson számunkra.

drhazi hightech natúr kozmetikum, hidratálás, száraz bőr, manna, szépség, természetes

Szakemberek úgy tartják, hogy 25-30 éves kor körül eljön az idő, amikor a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a külsődleges kozmetikumok is segítségünkre lehetnek, hogy a bőrben levő sejtek megújulási folyamatait serkentsük. A nappali ápoló krémek mellett különleges szerep jut az éjszakai krémeknek is, melyek a nappal használt könnyű állagú, gyorsan felszívódó krémekkel szemben nehezebb textúrájú kozmetikumok, és gazdagabban is tartalmazzák a szükséges hatóanyagokat.

A nappali krémektől az éjszakai ápolók nemcsak hatásmechanizmusukban különböznek, hanem összetételükben is: az éjszakai arckrémekben például nincsenek az éjjeli ápolás során amúgy is felesleges UV-szűrők. Viszont  tartalmazzák azokat a hatóanyagokat, melyek nappal fényérzékenyíthetik bőrünket. Ilyen például az A vitamin is.

drhazi, éjszakai bőrápolás, retinol, A-vtamin, manna, szépségápolás, arcápolás

  • Érdemes lefekvés előtt fél órával felvinni az éjszakai bőrápoló készítményeket, hogy beszívódhassanak, mielőtt bőrünk a párna- vagy a paplanhuzattal érintkezik.
  • Krémezéskor kerüljük ki a szem környékét, nehogy irritáció lépjen fel, és az arc közepéről indulva egyenletesen oszlassuk el a krémet. Könnyedén masszírozzuk be, ahelyett, hogy bedörzsölnénk.
  • Ami 10-15 perc alatt nem szívódott fel, óvatosan töröljük le, hiszen a túl vastag krémréteg a bőr természetes légzését akadályozhatja.

S bár az éjszakai bőrápolás során elsősorban az arcbőr ápolása kerül középpontba, a testünkön levő bőrtakaró egészére is érdemes figyelmet fordítani lefekvés előtt.

Válasszon egészséges, hatékony kozmetikumokat az egészséges szépségért!

drhazi éjszakai tápláló krém, ránc, ránctalanítás, manna, arcápolás, szépségápolás       drhazi, éjszakai bőrápolás, retinol, szépség, manna, arcápolás, szépségápolás                          drhazi, éjszakai bőrápolás, retinol, szépség, manna, érzékeny bőrápolás, természetes          

Szépítő facelift arckrém                   Szépítő könnyű arckrém                        Intenzív szépítő szérum

 

Szeretném elolvasni a legújabb cikkeket.