A leggyakoribb bőr típusok

A leggyakoribb bőr típusok

 

Az egészséges bőrt normál bőrnek nevezzük, minden ettől eltérő arcbőrt a tudomány kategóriákba sorol, - természetesen több ilyen kategorizálás is létezik - mi egy általánosat ismertetünk Önökkel.

 

 

 

 

Normál bőr  drhazi fiatalító hightech natúrkozmetikum ránc kezelés

A normál bőr tapintása bársonyos, pórusai zártak, s egyenletes, üde színnel rendelkezik, zsír- és víztartalma tökéletes egyensúlyban van. Üdeségét a jó vérkeringés és az optimális vastagságú szaruréteg adja. A melaninképzés normális, ennek köszönhető az egységes szín. A tompa fényt, a pórusok tisztaságát és zártságát a megfelelő mennyiségű és összetételű faggyútermelés és a hibátlan elszarusodás eredményezi. Bársonyossága a felszíni emulzió kellő víztartalmának és az egészséges piheszőröknek köszönhető. Rugalmasságát az irha kellő hidratációja, a rugalmas rostok megfelelő aránya, a bőralja tömöttsége és a kellő izomtónus okozza.

Zsíros bőr   drhazi  highech natúrkozmetikum, zsíros bőr, pattanásos bőr, pattanás

Olajos szeborrea -  Zsírosán fénylő, fakó színű, sokszor sárgásán faggyús árnyalatú. Az arc középvonalában, de nem ritkán az egész arcon sok szürkésfekete, könnyen eltávolítható comedo (mitteszer) látható. A faggyú olajsav-tartalma fokozott, a bőrfelszínt bevonó fényes réteg gátolja a bőrlégzést. A faggyú serkenti az elszarusodást, ezáltal a szőrtüszők kivezető nyílása eltömődik, a faggyú nem tud ürülni, kis faggyúdugaszok (comedók) keletkeznek. Elhanyagolt állapotban mitesszerek és pattanások tarkítják.

Száraz szeborrea - Fénytelen, sápadt szürkés színű, tág pórusú, korpázóan hámló, zsíros, érdes tapintású. A faggyúban a koleszterin-észterek aránya megnő, ennek következtében a comedók állaga kemény, fokozottabb az elszarusodás, mint az olajos szeborreánál, ezért a bőrfelszínre alig kerül faggyú. Gyakran „húzódik", gyulladt. Tisztálkodás után sokszor úgy reagál, mint a zsírhiányos bőr, ezért gyakran keverik vele - ami a kezelésük különbözősége miatt súlyos következményekkel járhat. A zsírhiányos bőrrel ellentétben tele van nehezen ürülő fekete és fehér comedókkal.

 A száraz szeborreát mindig felszíni vízhiány is kíséri. Mivel a bőrfelszíni emulzió nem megfelelő, funkcióját nem képes tökéletesen ellátni. A bőr érzékenyebbé válik, gyakran alakul ki ún. szeborreás gyulladás (dermatitis seborrhoica).

Zsírhiányos bőr  drhazi hightech natúr kozmetikum száraz bőr  érzékeny bőrápolás arcápolás

Színe matt, de üde. Szorosan zárt pórusú, kissé érdes tapintású. Comedo (mitesszer) nagyon elvétve található rajta. Felszínén finom hámlás észlelhető. Rugalmas. Az időjárás szélsőségeire kipirulással reagál. Sokan tévesen „száraz bőrnek" hívják, vagy összetévesztik a hasonló tüneteket produkáló korpás szeborreas bőrrel, amely a zsíros csoportba tartozik. A zsírhiányos bőr faggyú- és szaruzsír-termelése csökkent, ezáltal a bőrfelszíni emulzió összetétele megváltozik, ezért nem képes a vízvesztés megakadályozására. A zsírhiány tehát együtt jár a vízhiánnyal.

Száraz bőr drhazi hightech natúr kozmetikumok száraz bőr, bőr hidratálás, bőrfiatalítás

Fakó színű, érdes felszínű, petyhüdt, esetenként nyúlós tapintású. Rugalmassága, tónusa csökkent. Korán ráncosodik. A száraz bőr érzékenyebben reagál a külső hatásokra, gyakran hámlik, kipirosodik és könnyebben sérül. Szűk pórusaiban fonalszerű ún. tűkomedók ( apró fekete szőrszerű mitteszerek) képződhetnek. A hámrétegen kívül az irhában és a bőraljában is csökken a víztartalom. Mindig felületi vízhiánnyal kombinálódik.

Érzékeny bőr   drhazi hightech natúrkozmetikumok érzékeny bőr, ekcéma, pszoriázis

Az érzékeny bőr nem annyira bőr típus, mint inkább adottság. Manapság a nők több mint 63% -nak érzékeny a bőre. Ennek okai többek között a környezet-szennyezés, a helytelen táplálkozás, a stressz és nem utolsósorban a káros vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikai termékek. Az érzékeny bőr minden őt ért behatásra erősebben reagál. Rögtön kipirosodik a hidegben, és gyenge napsütésben is leéghet, hámlani kezd.

Érett bőr  drhazi hightech natúrkozmetikumok, arcfiatalítás, szépségápolás, természetes szépség

Minden ember életében elérkezik az a pillanat, mikor megjelennek az első kisebb ráncok. A helytelen bőrápolás következtében akár már huszonévesen is mutatkoznak ennek jelei. Nőknél a klimax idején bekövetkező hormonális változások következményeként a bőr sokat veszít nedvesség tartalmából, nemcsak ráncosabb hanem pergamenszerű, örökké szomjazóvá is válhat.

Kombinált bőr típusok drhazi hightech natúrkozmetikumok, pattanás, mitesszer, kombinált bőr kezelés drhazi hightech natúrkozmetikum, arcfiataítás, ránc, ránckezelés, természetes szépség

A gyakorlatban nagyon ritka az egyes bőr típusok önálló előfordulása. Legtöbbször a legkülönfélébb változatban kombinálódnak egymással. A szeborrea például leginkább a mellcsonti rész, az áll-orr-homlok vonal, valamint a hátközép bőrére jellemző. A vízhiány a normál bőr kivételével minden bőrtípus mellett felléphet. A zsírhiány viszont leginkább az orcákra és a szem környékére jellemző. Kezelése is kombinált: az adott részen az adott bőr típusnak megfelelő.

Válasszon egészséges, hatékony kozmetikumokat a ragyogó szépségért! 

Szeretném elolvasni a legújabb cikkeket.