Bőrápolás lépései

Bőrápolás lépései

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos annak megfelelő tisztítása és ápolása. Az arcápolási lépések egymásra épülnek és minden adott bőrápolási lépésnek saját funkciója és szerepe van, melyet hasznos ismernünk.

1. Bőrtisztítás

A hatékony és mégis gyengéd bőrtisztítás a tökéletes bőrápolás alapja. Célja a külső szennyeződések, elhalt hámsejtek eltávolítása. Hatására a bőrápoló készítmények felszívódása, hasznosulása lehetővé válik. Használata reggel és este is nélkülözhetetlen.

2. A bőr felszínének tonizálása

A bőrtisztítást követi az arcbőr tonizálása. Célja az arcbőr hidratálása, a védő savköpeny visszaállítása és a bőr előkészítése a következő ápolási programra. Emellett segítik az olajszérumok bejutását a bőr legmélyebb rétegeibe, a segítségével két-háromszoros mennyiségű olajat is felvesz a bőrünk. 

3. A bőr rétegeinek tápanyagokkal való feltöltése - Regenerálás

A komplex olajszérumok a bőr legmélyebb rétegeibe jutva sejtszinten töltik fel a bőrt tápanyagokkal és speciális hatóanyagokkal. Ez lehet nappali és éjszakai ápolás. Az olajszérumok készítésénél a hatóanyagok gazdagsága mellett figyelembe vesszük a hatóanyagok fényérzékenyítő hatását is. (pl. A - vitamin, kizárólag éjszakai készítményben)

Az olajmentes szérumok töményen tartalmazzák mindazokat a vízoldékony hatóanyagokat, melyre bőrünknek természetesen szüksége van és azokat is melyeket az erőteljesebb bőrfiatalítás céljából alkalmazhatunk. Kombinálhatóak az olajos szérumokkal és arckrémekkel is. 

4. A bőr teljes rétegének hidratálása és védelme

Miután a legmélyebb rétegek ápolása megtörtént, következhet a folyadéktartalmú krémekkel a bőr teljes felületének hidratálása és hatóanyagokkal való feltöltése. Emellett a napfény és környezeti hatásoktó való védelem.

Ez lehet nappali vagy éjszakai ápolás. A hatóanyagok gazdagsága mellett figyelembe vesszük a hatóanyagok fényérzékenyítő hatását is. (pl. A - vitamin csak éjszaka használható)

5. Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék vékony bőrében szinte alig találhatóak faggyúmirigyek, ezért az arc ezen részén a bőr szárazabb és a környezeti hatásokra is érzékenyebb. Ezért a szemkörnyék bőrét rendszeresen ápolni kell, hogy teltségét és feszességét megőrizzük. Ezek a krémek finomabb összetételűek, de magasabb hatóanyagtartalmúak.

6. Alkalomszerű ápolás

A napi ápolás mellett érdemes hetente, kéthetente  enzimatikus peeling segítségével eltávolítani az elhalt, megvastagodott hámrétegeket, és tápláló, gyógyító maszkokat alkalmazni a bőr ápolására, gyógyítására.

7. Test és kézápolás

A test ápolására is figyelmet kell szenteljünk. Nyáron kevés a ruházat rajtunk, így fontos, hogy bőrünk hidratált és egészséges legyen. Télen pedig a hidegtől könnyen kiszáradhat a bőrünk, így intenzívebben kell pótolni az elveszített zsírt. A kéz bőre árulja el korunkat,  ezért hidratálásáról és regenerálásáról folyamatosan gondoskodjunk.

 

Szeretném elolvasni a legújabb cikkeket.